Fraktbestilling Personvernerklæring

I Fraktbestilling bryr vi oss om dine personopplysninger. Når du bruker Fraktbestilling, gir du Fraktbestilling og våre datterselskaper tilgang til personopplysninger som utelukkende brukes med det formål å gi deg tjenestene du har bedt om, og ingenting annet. Nedenfor finner du informasjon om hvordan vi administrerer og bruker dine data.

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til en person, som for eksempel navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse, bankinformasjon og kommentarer og/eller innlegg.

Hva slags informasjon samler Fraktbestilling?

Informasjon du gir oss

Fraktbestilling samler og lagrer Informasjon du gir oss når du registrerer deg for tjenesten vår, samt informasjon du gir oss når du oppretter profilen din. Dette inkluderer fornavn og etternavn, økonomiske data (kredittkort- og bankinformasjon), bilder, kjøretøytype, lagrede ruter, firmainformasjon o.l.

I tillegg lagrer vi kommentarer, innlegg, anmeldelser og andre tilbakemeldinger du gir gjennom tjenesten vår.

Informasjon vi samler når du bruker Fraktbestilling

Teknologi: Hvilken plattform du benytter når du bruker tjenesten vår (bærbar PC, nettbrett eller mobiltelefon), hvilken nettleser du bruker, samt IP-adresse, nettverksoperatør o.l. Din aktivitet: Hvilke sider du besøker på Fraktbestilling, bruksfrekvens og andre data som gir oss en bedre forståelse av hvordan du bruker Fraktbestilling. Plassering: Din geografiske plassering, basert på din IP-adresse eller andre metoder for å identifisere din lokasjon. Hvis du bruker våre apper for iOS eller Android, og godtar posisjonsdeling, vil GPS-koordinatene dine bli registrert og lagret.

Alle data oppbevares trygt i våre databaser, og kan i tillegg lagres på dine enheter (f.eks. på mobiltelefoner, nettbrett og bærbare eller stasjonære datamaskiner). Vi bruker også informasjonskapsler.

Informasjon fra andre kilder

Fraktbestilling kan også motta informasjon om deg fra tredjeparter, eksempelvis Facebook. Disse dataene er delt med oss med ditt samtykke, som kan trekkes tilbake når som helst.

Hva gjør vi med denne informasjonen?

Vi bruker dine personopplysninger for å gi deg en best mulig opplevelse. Her er en oversikt over hvordan vi bruker informasjonen, og hvorfor:

For å levere tjenestene du har bedt om: Vi trenger e-postadressen din og mobilnummeret ditt for at vi, og andre medlemmer i fellesskapet vårt, skal kunne kommunisere med deg.

For å tilby en sømløs opplevelse av Fraktbestilling: Vi benytter data for å gjøre opplevelsen din bedre og mer sømløs, ved å tilby automatisk pålogging, forhåndsutfylte skjemaer o.l.

For å forbedre vår tjeneste: Fraktbestilling benytter data fra vårt fellesskap av brukere for å identifisere og forstå brukeratferd og trender, slik at vi kan forbedre vår tjeneste basert på hvordan den brukes.

For å sikre en trygg og funksjonell markedsplass: Vi viser profilinformasjon, kommentarer du legger inn og verifisering av kontoen din som en del av vår tjeneste for å gjøre Fraktbestilling-markedsplassen trygg å bruke for alle våre brukere. Ved å dele denne informasjonen kan Fraktbestilling-fellesskapet samhandle med hverandre på en bedre og tryggere måte.

For å forhindre og redusere ulovlig bruk av tjenesten: For å sikre at tjenesten vår ikke benyttes i forbindelse med ulovlige eller kriminelle aktiviteter, samler og analyserer Fraktbestilling informasjon om brukerne, inkludert IP-adresse, plassering, informasjonskapsler, meldinger og brukeraktivitet. Vi gjør dette for å forhindre og bekjempe ulovlig aktivitet og svindel.

Markedsføring, nyhetsbrev, tilbakemeldinger og undersøkelser

For å holde deg oppdatert på nye tjenester, produkter og generelle nyheter, sender vi deg informasjon via e-post, varslinger i appen og SMS. Du kan når som helst redigere din foretrukne kanal for varsler i varslingsinnstillingene. Fraktbestilling vil kun kontakte deg hvis du har gitt ditt samtykke, og du kan trekke tilbake samtykket når som helst.

Deles informasjonen med noen andre?

Dine personopplysninger og data om din bruk av Fraktbestilling lagres utelukkende med det formål å muliggjøre bruk og forbedre din opplevelse av tjenesten. All informasjon forblir internt i Fraktbestilling-familien av selskaper. Vi bruker informasjonen til å analysere trender og bruksmønstre for å forbedre tjenesten vår.

Informasjonen deles ikke med tredjeparter, med mindre de utgjør en del av vår løsning. Dette inkluderer følgende tilfeller:

Når tredjeparter utfører tjenester på våre vegne: Noen funksjoner og integrerte deler av Fraktbestilling-tjenesten avhenger av tredjepartsselskaper, inkludert betalingspartnere, verifiseringspartnere o.l. Vi deler kun akkurat den informasjonen som kreves for å utføre tjenesten de leverer, og den brukes utelukkende til det tiltenkte formålet.

Når du spesifikt ber oss om å dele informasjon: For eksempel når du sender oss din CV, og ber om at vi deler den internt med våre avdelinger og datterselskaper.

Sikkerhetstiltak: For å forhindre uautorisert bruk av kontoen din kan vi dele informasjon, inkludert personopplysninger, med eksterne parter. Forespørsler fra myndighetene: Fraktbestilling vil dele informasjon med offentlige myndigheter som Skattekontoret, Merverdiavgiftsregisteret (MVA-registeret) og politiet i henhold til loven. Dette kan inkludere bl.a. chatter og brukeraktivitet.

Håndtering av tvister og forebygging av svindel: Dersom det skulle det oppstå en tvist eller et forsøk på å bruke Fraktbestilling i forbindelse med ulovlige aktiviteter, kan Fraktbestilling velge å dele informasjon. Vi vil dele informasjon for å forhindre ulovlige aktiviteter og håndtere tvister.

Administrering av dine personopplysninger

Det er viktig at din informasjonen er oppdatert og korrekt til enhver tid. Du kan oppdatere dine opplysninger på profilsiden.

Personverninnstillinger

Du kan be oss om å avslutte behandling og lagring av dine personopplysninger. Dette gjelder eksempelvis dersom tjenesten vår ikke passer for deg, eller i enkelte tilfeller der du ikke har mulighet til å benytte deg av tjenesten vår i det hele tatt.

Innstillinger for profil, varsler og økonomiske data

Du kan endre dine innstillinger her.

Datainnstillinger i appen

Disse innstillingene, inkludert varsler og posisjonstjenester, administreres i appen og i telefonens innstillinger. Å slå av disse tjenestene kan naturlig nok redusere funksjonaliteten og gjøre tjenesten mindre effektiv.

Sletting av personopplysninger

Fraktbestilling prøver å minimere mengden data vi lagrer. Vårt mål er å kun lagre data som bidrar til en bedre brukeropplevelse. Vi bruker metoder som sletting, anonymisering o.l. for å redusere mengden brukerinformasjon, der dette er mulig å gjøre det i henhold til loven.

Du kan når som helst be om at vi fjerner informasjonen som er knyttet til din profil. Som en regel lagrer vi kun dataene så lenge du har en konto din hos oss. Dersom du ber oss om å slette dine data vil vi gjøre dette raskt, og i henhold til loven.

Her er noen eksempler på hvordan vi behandler dine data:

Aktive kontoer: Hvis du har en aktiv konto hos Fraktbestilling vil vi behandle dine personlige data, meldinger, lagrede ruter og profilinformasjon du har gitt oss. CV: Vi oppbevarer CV-en din for å kunne vurdere den for fremtidige stillinger. Vi sletter den fra vår database ved forespørsel.

Bruksmønstre: Fraktbestilling lagrer dine brukerdata så lenge du har en konto hos oss. Disse dataene brukes til å forbedre tjenesten vi tilbyr, og for å sikre at produktutviklingen vår er fokusert på brukernes behov.

Lagrede ruter: Disse utgjør en integrert del av tjenesten vår, og vil forbli lagret i databasen vår til du selv fjerner dem, ber oss om å fjerne dem eller til du avslutter kontoen din.

Sletting av profil: Dersom du ønsker å få personopplysningene dine slettet vil vi gjøre det innenfor en rimelig tidsramme, og i henhold til loven. Vi vil fjerne dine personopplysninger og anonymisere meldinger du har sendt til andre brukere, slik at de ikke lenger kan knyttes til deg. Mottakeren av disse meldingene vil fortsatt kunne se dem, men uten at dine personopplysninger er vedlagt. For å unngå tvister, og for å sikre at vi kan følge opp våre brukere på en god måte vil vi beholde enkelte personopplysninger i våre administrative systemer i en gitt periode etter etter at profilen er slettet.

Barns personvern

Fraktbestilling er en tjeneste utelukkende for voksne over 18 år. Vi ønsker ikke å samle eller lagre noen form for informasjon om barn. Dersom Fraktbestilling skulle komme over personopplysninger om mindreårige vil disse bli slettet umiddelbart. Vi ber om å bli varslet umiddelbart, slik at vi kan rette og slette nevnte informasjon.

Endringer i retningslinjer for personvern

Fra tid til annen kan Fraktbestilling gjøre endringer og oppdatere våre retningslinjer for personvern. Vi vil informere deg om alle endringer i personvernerklæringen.

Personvernombud

Fraktbestilling har et dedikert personvernombud. Det er hans/hennes ansvar å sørge for at dine data til enhver tid er trygt lagret, at de behandles riktig og kun er tilgjengelig for de som er pålagt å ha tilgang til dem.

Dersom du har spørsmål knyttet til personvern, vennligst kontakt vårt personvernombud via epost: support@fraktbestilling.com.